Skapa bootbar CD

Tillbaka: Inledning Nästa: Skapa diskavbild

Du kan skapa en bootbar CD genom att starta Acronis True Image och klicka på "Tools" i menyraden. Där väljer du "Create Bootable Rescue Media" och följer anvisningarna. När mediatyp skall väljas, anger du din cd/dvd-brännare.

Att skapa "Bootable Rescue Media" direkt med Acronis True Image fungerar inte med alla brännare. Får du problem med ovanstående metod, prova följande:

Skapa en ISO-fil som du sedan bränner med ditt brännarprogram. Jag beskriver här nedan endast hur du gör med en ISO-fil tillsammans med brännarprogrammet Nero. Har du ett annat brännarprogram kan du använda det.

Observera

Du skall inte använda något program, som till exempel Daemon Tools, för att öppna ISO-filen. Om du gör det och sedan "drar" filerna till brännarprogrammet, kanske skivan inte kan boota, då bootsektorer går förlorade när du "drar" filerna.

Starta "Acronis True Image". Klicka på "Tools" och välj "Create Bootable Rescue Media" i rullgardinsmenyn.

Klicka på "Next".

Klicka på "Next".

Klicka på "Next".

Här klickar du på alternativet "ISO image" och sedan på "Next".

Här anger du var ISO-filen skall sparas. Det har ingen betydelse var du sparar, eftersom du kan radera ISO-filen när du har bränt ut filen.

Klicka på "Proceed".

Nu skapas ISO-filen.

Här är ISO-filen färdig.

För att bränna CD:n öppnar du Nero. I Nero klickar du på "Brännare" i menyraden och väljer "Bränn image". Klicka på ISO-filen du sparade, sedan på "Öppna" och slutligen på "Bränn".

Tillbaka: Inledning Nästa: Skapa diskavbild

© SupportData.Net